Vigne Surrau

surrau2Vigne Surrau is een jong familiebedrijf met eeuwenoude roots. De twee basis principes binnen de bedrijfsfilosofie zijn traditie en innovatie: traditie is de leidraad bij het kiezen van de druivensoorten die op hun land het best tot hun recht komen (Vermentino di Gallura DOCG, Cannonau di Sardegna DOC, Carignano en Muristellu), terwijl innovatie leidend is bij het maken van de wijnen waarbij state-of-the-art apparatuur gebruikt wordt alsmede moderne experimentele technieken. Voorbeelden van deze experimentele technieken zijn het drogen van Vermentino en Cannonau druiven of het maken van een mousserende wijn van deze druiven op basis van de Champagne methode.

Surrau beschikt over een prachtig complex waarbij moderne architectuur hand in hand gaat met de pure natuur zoals we die kennen van de Gallura. Het nieuwe complex is opgetrokken in een hypermoderne stijl gebruik makend van hout, steen en glas. Hiermee heeft men met smaak en gevoel voor stijl vooral een uitstekende omgeving gecreeërd voor het maken van topwijn.
Het imago van Surrau wordt gedragen door dezelfde principes, een modern minimalistisch logo en eenvoudige etiketten waarin steeds een berg wordt geprojecteerd welke de sterke band met de Gallura regio symboliseert. Dit imago is trouwens geïnspireerd door de San Pantaleo bergen welke zo’n karakteristiek onderdeel van het landschap van Arzachena karakteriseren.
The Wine Traveller heeft een tweetal ongekend goede Vermentino wijnen uit het assortiment van Surrau opgenomen en overweegt hierin uit te breiden. Wij houden u op de hoogte!

Bekijk de wijnen van Vigne Surrau