Cantina Dorgali

cantinadorgaliCantina Dorgali is een zogenaamde “Cantina Sociale”. Dit betekent dat deze coöperatie een belangrijke sociale rol speelt in de regio Dorgali op het gebied van werkgelegenheid en met name als kenniscentrum en afnemer van de druiven van de druiven-boeren in de regio. Tussen de 200 en 250 boeren zijn aangesloten bij Cantina Dorgali en onder hen is er ook een soort competitie wiens druiven er in de echte premium wijnen terecht komen.

Dorgali is een toonaangevend wijnstadje in de regio waar de Cannonau druif het meest voorkomt en waar de Blue Zone zich bevindt, de regio waar het aantal honderd+ jarigen enorm veel groter is dan elders, wat deels wordt toegeschreven aan de consumptie van Cannonau wijn.
Hiermee is Cantina Dorgali de meest toonaangevende maker van Cannonau wijnen die op ambachtelijke wijze worden geproduceerd met respect voor een 3000 jaar oude traditie van wijn maken. The Wine Traveller heeft een zestal verschillende wijnen van Cantina Dorgali in haar vaste assortiment en is exclusief distributeur in Nederland.
Cantina Dorgali produceert zo’n 1.500.000 flessen per jaar.

Bekijk de wijnen van Cantina Dorgali