Azienda Vitivinicola Chessa

chessa“Ancient roots lie in the love of our land”. Met dit korte statement geeft Giovanna Chessa haar drive weer om de beste wijnen te maken en zich continu te verbeteren als wijnmaker. Vrouwelijke wijnmakers vormen een minderheid, temeer in de Sardijnse wijncultuur, maar Giovanna Chessa is zeer talentvol en ambitieus en houdt zich goed staande tussen al haar mannelijke collega’s.
De familie Chessa houdt zich al generaties lang bezig met wijnbouw. Door al die jaren heeft men het behoud en de verbetering van de klassieke smaken en de puurheid van de Sardijns inheemse druiven vooropgesteld.
Nu, mede dankzij moderne oenologische technieken, biedt dit vooruitstrevende bedrijf prestigieuze wijnen met typische en originele karakteristieken.

Chessa’s wijngaarden liggen op heuvelachtig terrein waar milde temperaturen heersen. Eeuwenlang heeft de natuur bijgedragen aan de ontwikkeling van een sterke wijnmaak traditie in dit gebied, waarmee dit noordelijke deel van Sardinie een van de meest bekende is voor de productie van pure kwaliteitswijnen.

Bekijk de wijnen van Azienda Vitivinicola Chessa